Nii mõneski toidukohas võib kohvijookide menüü silme ees kirjuks võtta. Jagame väikest spikrit, et kohvi tellida oleks kergem!
Paljud rahvusvaheliselt kasutatavate kohvijookide nimed on pärit pika kohvikultuuriga Itaaliast.
Vaadates kohvikus baristat tegutsemas, tundub kohvil pärast sellist pühendumist olevat hoopis teine mekk. Kui osta koju ka poolautomaatne espressomasin, saab köögiski kohvi valmistamise mõnusaks rituaaliks muuta.
Valmistades kohvi otse tassi „pätikohvina“ kaotab jook olulise osa oma aromaatsetest omadustest, kohvipuru jääb aga hammaste vahele kinni… niisiis kaotab kohvi joomine suure osa oma võlust.
Suurepärane magustoit õhtusöögi lõpetuseks, milles on koos kaks head asja - kange kohv ja jäätis.
Tee tassi kange kohv või espresso ja tõsta peale vanillijäätise pall.
Üks kulu on soetada endale kohvimasin, aga arvestama peab ka igapäevaste kuludega.
* Espressomasin vajab 250 tassi valmistamise järel katlakivi eemaldamist, igapäevast piimavahusti puhastamist ja veemahuti pesemist + elektrienergia kulu = ca 20–25 €/25
Koduses mugavuses kohvi tegemiseks on rohkem variante kui üks. Alates filterkohvist ja otse tassi tehtavast kohvist ning lõpetades käpaga või ka täisautomaatsete espressomasinate kasutamisega.
Isegi kõige suuremad kohvisõbrad üllatuvad kui kuulevad, et head kohvi saab valmistada ükskõik kus. Ka metsas matkates ei pea asendama head hommikukohvi lahustuva aseainega.