Vastlapäeval laseme pika liu ja saame põsed värskes õhus toredalt punaseks. Et kodus pärast tervislikul lainel jätkata, võib südamerahus maiustada tatrajahu-porgandi vastlakuklitega.
Vastlakuklid kutsuvad meid ostma juba pikemat aega.
Doktor Kai Sukles mäletab selgesti, kui ta esimene patsient suri. "Istusin koridoris maas ja nutsin. Vanem kolleeg läks mööda ja ütles mulle: "Ära nuta, sa ei saa surra koos iga patsiendiga.
Türgi vanasõna soovitab: „Kui su vaenlane on sipelgas, siis näe temas elevanti.” Seda võib tõlgendada ka nii: sipelgate peletamise ja tõrje puhul pole ettevaatus kunagi liiast.
Nii taimset kui loomset toitu tarbivad sipelgad on õigupoolest väga kasuliku
Tervislikud kuklid, mida võib teha suuremas koguses ja panna siis sügavkülma.
18 tükki
2,5 dl piima
50 g pärmi
250 g kohupiima
1 sl siirupit või vedelat mett
2 tl soola
2 dl riivitud porgandit (peene riiviga)
2 sl rapsiõli
10 dl täisteraspeltajahu
S
Käes on see aeg aastast, mil oodatud ja armastatud vastlakuklid täidavad kõik poed ja kohvikud. Kuklid saavad uue ilme, kui küpsetada need hotdogi-saia kujulised.
Kuna vastlakuklid on kohvikutes üsna kallid, võib neid vabalt ise küpsetada.
10 tükki
3 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl jahvatatud kardemoni
8 dl nisjahu
100 g võid
1 muna määrimiseks
Täidis
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl va